(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Dušené hovězí s řapíkatým celerem
Potřebné ingredience
SUROVINY: 750 g hovězího masa sůl pepř 4 lžíce oleje polévková zelenina 1 lžička sladké papriky 1/8-1/4 l masového vývaru 3/8 l piva 2 mrkve 500 g řapíkatého celeru 250 g malých cibulek 1/8-1/4 l šlehačky
Postup přípravy
Hovězí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou. osušíme. Sůl a pepř vetřeme do masa. Rozehřejeme olej a maso opečeme. Polévkovou zeleninu očistíme, opereme, přidáme k masu a podusíme. Sladkou papriku zamícháme do zeleniny. Masový vývar a pivo přiléváme k maso postupně při dušení, maso občas obrátíme. Mrkev očistíme, oškrábeme, opereme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer očistíme, zbavíme tuhých vláken, opereme, nakrájíme na menší kousky. Cibulky oloupeme, všechnu zeleninu přidáme k masu 45 minut před ukončením dušení. Společně podusíme, měkké maso nakrájíme na plátky. Se zeleninou upravíme na předehřátou mísu a postavíme do tepla.
Šlehačku zamícháme do šťávy, povaříme až omáčka trochu zhoustne, případně odchutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Omáčkou přelijeme maso se zeleninou nebo ji podáváme zvlášť.já mrkev nedávala,nemusí jí děti
Šlehačku zamícháme do šťávy, povaříme až omáčka trochu zhoustne, případně odchutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Omáčkou přelijeme maso se zeleninou nebo ji podáváme zvlášť.já mrkev nedávala,nemusí jí děti
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pomfrita
(upraveno)
7. 5. 2013, 18:56
kolik té polévkové zeleniny? a proč jsou dvě mrkve uvedeny zvlášť? nepatří do polévkové zeleniny? díky